Tuli sitten tehtyä typerä päätös, mätsäilemäään lähetään vaikka -20 astetta luvattu pakkasta. Kyllä sitä sitten kadutti siellä kun paikan päällä täris viltin sisällä, koira välillä häkissä ja välillä sylissä! Ei toi rotta oo ikinä palellut missään, mutta mäntsälässä paleltiin sitten Helmin kanssa yhdessä! 

Aamulla lähdettiin siis mäntsälään mätsäilemään, autossa jo rupes miettimään kun Helmi ja Repe oli takakontissa, ja Repe ahdisteli Helmiä, että Helmillä taitaapi juoksut olla, mutta ei me siinä vaiheessa enää peräännytty ;) Junalla siis mäntsälään, ja sieltä S-marketin parkkihallille petsieporukan kanssa.
Paikanpäällä huomasi, etten mä suinkaan ollut ainut, ketä oli todennut että siellä todellakin oli kylmä! Mira lähetti siskonsa heti arpajaisiin, ja ilmotti ettei takaisin ole tulemista, paitsi sen ainoan viltin kanssa mikä oli siellä palkintona, ja näin ollen viisi minuuttia kului, ja Sara tuli sieltä viltti mukanaan, eipä siinä auttanut kun mun ja Miran tuijottaa sitä suu auki. Heti ensimmäisellä arvalla oli mennyt ja voittanut sen! Onko niin hyvää tuuria kellään?
Häkki kun oli pystyssä kehän laidalla, niin eikun koira häkkiin, ja Miran kanssa ostamaan kuumaa mehua & oisko ollut munkit :") Mä sitten onnistuin kaatamaan Miran kuumat mehut melkeinpä Helmin nlyhäkin päälle, ja siinä meni maksimissaan 10min niin ne olivat jo jäässä. :o Kylmäkö edes? Tuli kyllä mieleen että menee ostamaan mehua, ottaa kengät pois jalasta ja kaataa jäätyneiden varpaiden päälle :"D Olin kuitenkin tarpeeksi fiksu etten sitä mennyt tekemään..
Kun tuli sitten vihdoin meidän vuoro mennä kehään, olin aivan umpijäässä, hyvä että pysyin pystyssä, jalat ei meinannut kantaa. Parina meillä oli kehässä Jenna & Lyyli-harjis petsiestä, ja Jennalle & Lyylille sitten lähti punainen nauha, josta olen kyllä todella tyytyväinen! En voinut kunnolla juoksuttaa koiraa kehässä, saatika pystynyt tärinältä sitä seisottamaan lähestulkoon ollenkaan. Tuomarikin yhdessä vaiheessa huomautti että voisin juoksuttaa Helmiä lujempaa ja siinä vaiheessa oli pakko huomauttaa että jalat on niin jäässä etten yksinkertasesti pysty. Tuomari sitten sanoi, että se on sille ok, että meen tota vauhtia, hyvä vaan niin.
Miran äiti sitten tuli hakemaan meidät pois sieltä, ja samantien kun se tuli, mä leiriydyin niiden autoon lämmittelemään, ja näin jätettiin sitten kokonaan menemättä sinisten ryhmäkehään, olin vaan niin jäässä etten pystynyt mennä sinne. Ei se nyt kai maailmanloppu ole :D Harmittaa vaan kun meni ja maksoi sen maksun siitä mätsäristä, ja sitten oli niin jäässä että mätsäri meni ihan perslätyiksi.

Pakko sanoa, että koko reissu vähän niinkuin kadutti, en kyllä toiste lähde mäntsälään jos samassa parkkihallissa on, hullujako ne ovat kun sinne mätsärin järjestivät??